Over een kastje en een muur, en bewoners die niet naar buiten kunnen

Over een kastje en een muur, en bewoners die niet naar buiten kunnen

Stel je voor, je bent wat slechter te been en maakt gebruik van een rollater of scootmobiel. Je woont zelfstandig in een flat, midden in de wijk Crabbehof. Je zit vlakbij de winkels en bent blij dat je nog zo zelfstandig alles kunt doen. Er is echter een groot probleem, je kan je gebouw niet zelfstandig in of uit.

Na veel heen en weer tussen de woningbouw en de gemeente wordt er een oprit aangelegd. Prima oplossing denk je als bewoner en je bent blij dat je eindelijk weer naar buiten kan. Dan komt koning winter en het begint te sneeuwen. Nu blijkt de oprit die gemaakt is, onder een hoek van 30 graden, echt veel te steil en zeker met deze gladheid. Mensen vallen, scootmobielen slaan op hol. Goh, zou degene die de helling aanlegde niet hebben bedacht dat dit kon gebeuren?

Je kaart aan dat je weliswaar blij bent dat er een helling gekomen is, maar dat deze voor gevaar zorgt. Nu word je bekeken als zeurende oudere. Je hebt toch een helling, je kan er toch uit en hoe vaak sneeuwt het nu helemaal? Als er dan toch iets aan die helling gedaan moet gaan worden, dan moet je maar even naar de woningbouwvereniging. Die zeggen nee hoor, regel het maar met de gemeente.

Doodmoe van deze strijd benader je uiteindelijk een paar politieke partijen om je alsjeblieft verder te helpen in dit woud van regels. Deze partijen hebben het echter te druk met stemmers verzamelen en bellen niet terug, laat staan dat er iemand even komt kijken.

Persoonlijk word ik woest als ik zo’n verhaal hoor. Een van de bewoners waar het over ging meldde zich vrijdag bij ons en toevallig troffen wij haar zaterdag tijdens het flyeren in het winkelcentrum. Onze lijsstrekker zou haar nog terugbellen, maar aangezien we daar toch waren heeft hij de situatie gelijk even bekeken. Onze lijsttrekker is nog actief in de raad als fractie Meijer en hij heeft zijn krachten gebundeld met de VSP. Er is een brief met vragen naar het college gestuurd. Deze situatie mag niet blijven bestaan.

Als wij met zijn allen vinden dat ouderen langer thuis moeten kunnen blijven wonen en zelfstandig moeten zijn, zullen we dan eerst eens goed gaan zorgen voor de ouderen. Campagne voeren in deze dagen is mooi en belangrijk, maar het helpen van de burgers moet als politieke partij toch voorop staan? Wij zijn blij dat wij deze mensen mochten ontmoeten en wij gaan ons er voor inzetten om dit probleem opgelost te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.