We maken het samen eens echt beter voor Dordt!

We maken het samen eens echt beter voor Dordt!

Wat was ik klaar met Dordrecht.

Langer dan een jaar geleden schreef ik aan mijn vader Peter Simons iets dat begon met:
“Als je altijd
uitgestoken hand
en die dan naar nergens reikt”.

Als je onbehoorlijk behandeld wordt door ambtenaren/bestuurders van je eigen stad en ondertussen privé wordt lastiggevallen door langzaam doordraaiende mensen die wel serieus genomen worden. Want hé, zij klagen… Dan ben je daar snel klaar mee. Dan wordt het op een gegeven moment een gevecht om elke dag je schouders recht te houden en je kin omhoog.

Als je dan na maanden op het Stadskantoor mag komen, en je krijgt bloedserieus de vraag: “Ik snap het niet, wat is nu eigenlijk jullie probleem?!” dan zakt je broek af. Dan ben jij degene die het niet meer snapt. Toch schreef ik vorig jaar ook dat voor wat uit liefde is ontstaan, dat wat terugkomt met de tijd alleen maar liefde kan zijn. Vertrouwen in onszelf houdt ons sterk. Een vogel is nooit bang dat de tak breekt. Omdat ze niet vertrouwt in de tak, maar op haar eigen vleugels.

John van der Net (VVD), mijn oom hielp ons en we werden aangesproken door Alfred Meijer (nu ‘mijn’ Dordtse Partij) over wat we allemaal konden proberen. Op een zomeravond kwamen John, Paul Tiebosch (D66), Nelleke de Smoker (D66), Joke Edenburg (GroenLinks) en Jacqueline van den Berg (PvdA) naar ons luisteren. Ook al konden ze niet zoveel meer voor ons doen, voor ons betekende het veel. En inmiddels heb ik in veel meer kandidaatsraadsleden het hart op de juiste plek gezien.

Na meerdere keren gevraagd te zijn voor de Dordtse Partij, ik bleef maar inschatten dat het leuren met mezelf me niet zo aanspreekt, kon ik toch niets anders dan toegeven. Als je wat wil, dan moet je er wat voor doen. Je vleugels uitslaan en kijken wat ervan komt.

En bedankt alvast, Dordrecht, voor de bijzondere ontmoetingen. Dat ik naar jullie mocht luisteren. Er kwam liefde terug. Vertrouw vooral op jezelf, laat horen hoe jij je straat, wijk & stad beter kan maken. Ook door te stemmen woensdag. Want je kunt er best wat op vertrouwen dat heel veel van die kandidaatsraadsleden dingen willen veranderen en daarbij ook naar je willen luisteren. En natuurlijk wil ik dat ook maar al te graag doen (Lijst 12, nummer 2 ✌), maken we het samen eens echt beter voor Dordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.