Woningnood

Woningnood

Het debat is al jaren fel en de lokale partijen hebben zich ingegraven.

De kanonnen van BVD,VVD,D66, CDA, PvdA, Groen Links en CU/SGP bulderen al jaren hun boodschap “bouwen voor de rijken is goed voor onze lokale economie!”

Dat heeft ons dan mischien 500 nieuwe villa’s op het bestand van 54.868 woonadressen gebracht. De andere werkelijkheid is die van grofweg 24.251 huurwoningen tegen het eigen woningbezit van 30.287 stuks.

Het mag duidelijk zijn dat geen enkele politieke partij de afgelopen jaren het realisme aan de dag heeft gelegd om te bouwen voor de levenscyclus van haar inwoners. Dat is toch een kwestie van de juiste cijfers erbij nemen de gemiddelde levensverwachting erop los laten en voilà, de taakstelling is helder. Maar nee dus. Met dank aan de gevestigde orde hebben we nu woningnood in Dordrecht. En daarbovenop ook nog krimp van 70 inwoners per maand die vertrekken naar Beter.

Onze jongeren vertrekken, rijken, statushouders en buitenlandse werknemers vinden nog wel een plek. Oplossing? Bouwen dus en de bestaande woningen verduurzamen. Werkgelegenheid zat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.